Print Thread
A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
#64588 05/09/23 09:37 AM
Joined: Jul 2002
Posts: 71
R
Member
OP Offline
Member
R
Joined: Jul 2002
Posts: 71
Hi,

We are using Delphi XE2 and DOA 4.1.3.1 and are facing error: "A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used".

Is there a fix for this version available?
I read on the forum that it is fixed in 4.1.4 but i don't see a download for XE2 for that version.


Kind regards

Ruud

Last edited by Ruudbern; 05/09/23 01:52 PM.
Re: A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
Ruudbern #64593 05/10/23 07:45 AM
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
Member
Offline
Member
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
Can you let me know your Oracle Server version?


Marco Kalter
Allround Automations
Re: A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
Ruudbern #64596 05/10/23 05:51 PM
Joined: Jul 2002
Posts: 71
R
Member
OP Offline
Member
R
Joined: Jul 2002
Posts: 71
Hi Marco,

It's Oracle database 21c Enterprise Edition Release 21.0.0.0.0.- Product version 21.3.0.0.0

Thanks in advance for looking in to this,

kind regards

Ruud

Re: A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
Ruudbern #64599 05/11/23 08:29 AM
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
Member
Offline
Member
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
For Oracle21c Support you would indeed need to update to 4.1.4, and this would require an upgrade to Delphi 10.x or 11.x.


Marco Kalter
Allround Automations
Re: A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
Ruudbern #64602 05/11/23 09:34 AM
Joined: Jul 2002
Posts: 71
R
Member
OP Offline
Member
R
Joined: Jul 2002
Posts: 71
Hi Marco,

not the answer i was hoping for.
This would be a major investment in multiple components and a lot of work.
No workaround? Is this the only issue with 21c or is there more that you know of?

Can you give some insight of the root/cause of this problem?
Do you know of a setting in Oracle to make it downward compatible?

Kind regards
Ruud

Last edited by Ruudbern; 05/11/23 06:57 PM.
Re: A query with LOB's requires OCI8 mode, but OCI7 mode is used
Ruudbern #64605 05/15/23 08:41 AM
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
Member
Offline
Member
Joined: Aug 1999
Posts: 22,249
Okay. If you send and e-mail to support@allroundautomations.com we'll arrange something.

There is not setting in Oracle to resolve this.


Marco Kalter
Allround Automations

Moderated by  support 

Link Copied to Clipboard
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4
(Release build 20200307)
Responsive Width:

PHP: 7.1.33 Page Time: 0.034s Queries: 14 (0.008s) Memory: 2.5178 MB (Peak: 3.0397 MB) Data Comp: Off Server Time: 2024-07-17 14:28:17 UTC
Valid HTML 5 and Valid CSS