Print Thread
Page 2 of 3 1 2 3
Re: copy / paste to clipboard problem
matjazc #35015 08/26/09 03:59 PM
Joined: Nov 2003
Posts: 35
F
Member
Offline
Member
F
Joined: Nov 2003
Posts: 35
Hi, any news about this?
I have the same problem since some weeks and it is very irritating. It is independent from the keyboard, the computer and the database connection. It occurs only in PL/SQL Developer (7.1.5.1398). All my other applications accept the CTRL-C key combination properly. It seems not to be a timing problem. It even occurs if I hold the two keys pressed for two seconds or longer. It is impossible to predict if the data is in the clipboard or not. "Copy" from the editor's context menu works without any problem (but I do not intend to learn this method).

Regards Frank

Re: copy / paste to clipboard problem
FrankMUC #35030 08/27/09 06:49 AM
Joined: Apr 2007
Posts: 95
Germany
E
ed10k Offline OP
Member
OP Offline
Member
E
Joined: Apr 2007
Posts: 95
Germany
You can try this:

Start an Office Application, e.g. Excel.
Menu -> Edit -> Office Clipboard
In the window right bottom -> options -> make all check marks off


I did this a couple of weeks ago and this problem on my PC is gone.
Perhaps this problem will occur again. We'll see...

The best way is however when the developers will fix this issue.

Re: copy / paste to clipboard problem
ed10k #35032 08/27/09 09:31 AM
Joined: Nov 2003
Posts: 35
F
Member
Offline
Member
F
Joined: Nov 2003
Posts: 35
Hi ed10k, thanks for this hint. It seems to work.
Frank

Re: copy / paste to clipboard problem
matjazc #35100 08/31/09 08:37 AM
Joined: Aug 2009
Posts: 8
E
Member
Offline
Member
E
Joined: Aug 2009
Posts: 8
We're having this issue on 1 of the PCs, usually I have to do the copy twice, and then it'll go through, my colleague doesn't have this issue on his PC at all and the installation comes from the same source.

On the PC I'm facing this issue, I also have the problem that the [home] and [end] button on the keyboard do not work in the SQL editor window. Maybe it is related ?

Re: copy / paste to clipboard problem
ElsVO #35199 09/02/09 04:48 PM
Joined: Sep 2009
Posts: 1
S
Member
Offline
Member
S
Joined: Sep 2009
Posts: 1
I've the same problem. I'm using Windows 7 RC1 and RTM and PLSQL 7.1.4 and 8.0 beta.
I've done many tries.
I've this problem when I paste (CTRL+V) a numeric string (e.g. 2123131) in a field to edit after click on TABLE > EDIT DATA or when I paste a numeric string in a field of TEST PROCEDURE/FUNCTION.

Last edited by Snake; 09/02/09 04:52 PM.
Re: copy / paste to clipboard problem
Snake #35200 09/02/09 05:12 PM
Joined: Mar 2007
Posts: 131
California, USA
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2007
Posts: 131
California, USA
Problem persists in PLD 8 Beta 3.
The following has not seemed to have helped:
[quote]Start an Office Application, e.g. Excel.
Menu -> Edit -> Office Clipboard
In the window right bottom -> options -> make all check marks off
[/quote]


~Sachin.
Re: copy / paste to clipboard problem
Sachin #35268 09/05/09 11:47 AM
Joined: May 2005
Posts: 36
M
Member
Offline
Member
M
Joined: May 2005
Posts: 36
Perhaps you have some other clipboard assistant installed that is making problems ?

It's been a long time since I had this kind of issues and it's all gone since I am not using MS Office extended clipboard anymore.
Perhaps you could try to modify registry, like I mentioned in one of my previous posts.
http://support.microsoft.com/kb/207438/EN-US/
I know it is supposed to be for Office 2000, but I read here that it works on 2003 also.

Perhaps it works also with MS Office 2007, you only need to modify the right key:

For Office 2003:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\General

For Office 2007:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common\General

I guess you need to restart the machine after modification for the change to take effect.

One other thing that got my attention while browsing the web is running Excel in Safe mode and thus avoiding some problems with clipboard. See here on how to do it.


Re: copy / paste to clipboard problem
matjazc #35413 09/14/09 07:12 AM
Joined: Apr 2007
Posts: 95
Germany
E
ed10k Offline OP
Member
OP Offline
Member
E
Joined: Apr 2007
Posts: 95
Germany
Windows Interrupts and PL/SQL Developer.

I monitor interrupts on my PC with %SystemRoot%\system32\perfmon.msc.
A ground noise is about 150-180 interrupts/s.
If any program is active then the interrupts increases perhaps a factor of one and a half or two.
If I start PL/SQL Developer then the interrupts increases very strong up to 1100-1200 interrupts/s for all the time the program goes.
But it is not always this case. Sometimes it does not rise.

If I start 2 or 3 instances of PL/SQL Developer (dev, test, prod) then the interrupts rises almost always.

I can't find out wich sort of interrupts this is.

Perhaps it has something to do with teh copy/paste Problem?
Why does the interrupts rise?

Re: copy / paste to clipboard problem
ed10k #43078 01/09/12 10:37 AM
Joined: Jan 2012
Posts: 5
C
Member
Offline
Member
C
Joined: Jan 2012
Posts: 5
Hello everyone,

we are using PL/SQL Developer 8.0.4, too and have a similar issue.

We have Windows 7 SP1 host systems and Windows Server 2008 R2 Citrix Server. PL/SQL Developer is running in both environments (dev and prod)!
The Citrix Receiver is Up-To-Date (3.1).

When trying to copy from the Citrix Session to the Host Windows 7 System it needs about 3-5 Sec that the copied text from the SQL Developer can be pasted into the host system! This occures with a XP Host-System, too. We try to paste it by pressing CTRL+V few times but nothing happens.. after 3-5 sec we have to press CTRL+V again and then its pasting the correct text.

Resetting the accelerators did not work.
Disabling the Office 2010 clipboard options (in Word or Excel) also not worked.

Is there any Solution for this Problem known?

Edit: We found out something new -> When trying to copy from Citrix PL/SQL Developer to Host PL/SQL Developer we get a Error message saying "Cannot open clipboard"
[Linked Image]

Last edited by comdirect; 01/10/12 07:53 AM.
Re: copy / paste to clipboard problem
comdirect #43178 01/20/12 01:32 PM
Joined: Jan 2012
Posts: 5
C
Member
Offline
Member
C
Joined: Jan 2012
Posts: 5
any idea?
This one could be helpful for you:
http://support.citrix.com/article/CTX101600

Page 2 of 3 1 2 3

Moderated by  support 

Link Copied to Clipboard
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.4
(Release build 20200307)
Responsive Width:

PHP: 7.1.33 Page Time: 0.048s Queries: 15 (0.015s) Memory: 2.5650 MB (Peak: 3.0397 MB) Data Comp: Off Server Time: 2024-02-25 12:57:03 UTC
Valid HTML 5 and Valid CSS